Префектура Фукушима в Япония най-често се свързва с аварията в атомната електроцентрала през 2011 г. Но също така е дом на планината Сенганмори, която е висока около 460 метра и се смята за "магнит" за НЛО от местните. 

Десетки хиляди туристи годишно идват в градчето Ино, което се намира в подножието на планината, за да видят със собствените си очи място, за което се смята, че е обвито в извънземна мистерия, предава glasnews.bg.

Мести ентусиасти, които живеят в град Ино и анализират събраната информация за появата на НЛО, успяха да отворят тук „музей на извънземните“, а през 2021 г. тук се появи Международната лаборатория за НЛО. Той събира данни за неизвестни въздушни явления от цял ​​свят.

Снимка: Daily Mail

В самия музей на НЛО местни ентусиасти са събрали около три хиляди експоната, за които се смята, че са свързани с появата на извънземни в този регион на Япония, пише Daily Mail. 

Основателите на музея твърдят, че тук са събрани около хиляда секретни документа на ЦРУ, които говорят за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти по света и анализ на тези събития.

Снимка: Daily Mail

За първи път летящ конусообразен обект е забелязан в небето близо до планината Сенганмори през 1972 г. Оттогава всяка година очевидци съобщават за постоянна поява на НЛО в близост до планината. Затова всяка година около 30 хиляди туристи идват в град Ино, за да видят със собствените си очи мястото, което привлича НЛО.

 Снимка: Daily Mail

Някои местни смятат, че планината е изкуствено изграден обект, който може да бъде своеобразна "въздушна база" за извънземни. Местните изследователи на феномена НЛО посочват, че тук постоянно се виждат мистериозни летящи обекти, а самата планина може да служи и като своеобразен комуникационен център за извънземни.

През 2021 г. учени от Международната лаборатория за НЛО обявиха, че потвърждават автентичността на изображение на непознат обект, летящ в небето, което е направено от ученик в местно училище. Учените казаха, че обектът с формата на диск, видян над планината Сенганмори, не е самолет или хеликоптер и може да принадлежи на извънземна цивилизация.

 

Снимка: Daily Mail

Миналата година учените от Международната лаборатория за НЛО получиха 452 съобщения за наблюдения на НЛО в небето над Япония и по-специално в тази област. 149 изображения на летящите обекти не са фалшиви.

Снимка: Daily Mail

Някои хора са скептични, че планината Сенганмори крие някакви тайни и че това място привлича извънземни. Но хората, които са видели необичайни обекти в небето тук, продължават да настояват, че тази област все още е "магнит" за НЛО.

Досега съществуването на извънземен живот и още повече съществуването на високоразвита извънземна цивилизация не е доказано.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук