Един французин спечели на два пъти по един милион евро през последните 18 месеца от една и съща лотария, съобщиха медиите. Според математици шансът това да се случи е 1:16 трилиона.

Вестник "Льо Паризиен“ съобщи, че неназованият играч от източния регион От-Савоа купил печеливши билети от един и същ пункт както на 11 ноември 2016 г., така и на 18 май тази година чрез My Million.

И двете печеливши комбинации са пуснати в магазинчето за цигари "Ла Аван" в Евиан. Новобогаташът, който упорито държи на своята анонимност, е споделил при получаването на втория си милионен чек, че ще играе отново с надеждата да сбъдне френската поговорка, че "след две винаги следва три".

Лотарията е свързана с Euro Millions, който се предлага в 12 европейски държави два пъти седмично и носи огромни джакпоти, понякога стигащи до над 100 милиона евро.

Французите, които купуват билет за Еuro Millions, автоматично влизат и в My Million, което носи по-ниска най-висока печалба от един милион евро .

За разлика от Euro Millions, играчите не могат да избират числата за билета си за My Million. Вместо това те се генерират произволно.

"Льо Паризиен“ цитира математици, които казват, че шансовете за спечелване на My Million са били около 1:19 милиона, докато възможността късметът да те сполети в Euro Millions е 1:140 милиона.

Късметът на французина наподобява този на един австралиец, който миналия месец спечели в местна лотария два пъти за една седмица.

Щастливецът, чиято самоличност не се съобщава, е на около 40 г. и от предградието Бонди. Той удари първия път 1 020 487 австралийски долара (770 000 американски), а след това още 1457 834 австралийски долара само пет дни по-късно.