Зимбабвец, който има 16 съпруги и 151 деца, планира да се ожени отново. Това съобщава вестник The Herald.

66-годишният Мишек Няндоро от квартал Мбире твърди, че полигамното семейство е проект, който той стартирал през 1983 г. В момента 50 от децата му учат в училище, 6 служат в Националната армия на Зимбабве, 2 са станали полицаи, а 11 деца работят други професии.

13 от дъщерите му вече са омъжени, а 23 от синовете му са женени. Един от синовете последвал стъпките на Ниандоро и има четири съпруги.

Мъжът вярва, че проектът му вече е започнал да дава плодове: децата ежедневно подаряват подаръци на баща си и му помагат финансово.

"Всяка от съпругите ми се опитва да ми приготви най-вкусната храна, тъй като според правилото ям само това, което ми харесва, и изхвърлям безвкусните ястия“, казва той, отбелязвайки, че съпругите не се обиждат от такова поведение, но напротив, те се учат да готвят по-добре.

Сватбата на Ниандоро с 16-ата му съпруга се състоя през 2015 година. След това той планирал да си вземе още една съпруга, но не можел поради финансови затруднения в семейството. Сега, когато ситуацията се подобрила, мъжът планира да се ожени отново и вече е намерил подходящ жена. Сватбата е насрочена за юни.

Според него, ако икономиката се стабилизира, през следващата година той ще има две или три съпруги и още няколко деца. „През последните шест години създадох 22 деца. Няма да съм доволен от вече постигнатото“, подчертава полигамистът.

"Пълен съм с енергия и се чувствам толкова енергичен, колкото на 18 години. Изпълнявам брачния си дълг средно с четири съпруги на вечер. (...) Отивам в една спалня, после в друга. Това е моята работа. Нямам други задължения. Грижа се за тях и, както виждате, са щастливи", добавя Ниандоро.

Той вярва, че само Бог има правото да решава колко жени и деца ни е предназначено да имаме. „Ако това е волята на Всевишния, ще се сдобия със 100 съпруги и 1000 деца“, обяснява зимбабвиецът. Семейство Няндоро се занимава основно със земеделие. Неотдавна правителството му отпусна допълнителни 93 хектара земя близо до планината Мвурви.

Превод: БЛИЦ