Авраам Муюнда от Замбия казал на жена си, че трябва да замине за близкия град, за да разреши служебни проблеми. Жената го пуснала със спокойна душа, но се оказало, че съпругът й си е намерил нова невеста, съобщава Zambian Observer.
Въпреки факта, че Авраам е женен мъж, той е имал връзка с младо момиче от съседен град от няколко месеца. Отношенията стигнали дотам, че двойката решила да ги направи официални. В същото време той не искал да се развежда, затова в уречения ден казал на съпругата си, че отива по работа и всъщност отишъл на сватбата си. Първоначално съпругата не подозирала нищо, но съседите й отворили очите за случващото се.

Преди да замине, Авраам поради някаква причина разказал на съседа си за плановете си. Така слуховете достигнали до жена му. Жената си събрала нещата, взела детето и тръгнала да издирва мъжа си.

В съседния град тя веднага отишла в църквата и, влизайки, се уверила, че съседите казват истината: нейният съпруг стоял пред олтара с булка. Африканката не скрила емоциите си, директно в храма тя направила скандал, който бил запечатан на видео.Съпругът просто се обърнал, докато другите се опитвали да успокоят измамената съпруга. Очевидно ситуацията не го притеснила особено, но това не би трябвало да е така, защото съгласно замбийското законодателство, той е изправен пред наказание от до седем години затвор за многоженство.

Едва ли Авраам ще постигне съчувствие от съдията, защото има три деца от първата си съпруга и новата невеста знаела всичко това. Нещо повече, тя  поела сама всички разходи за церемонията.

Превод и редакция: БЛИЦ