По света има много мистериозни места, които интригуват учените и до днес. Те са обвити в мистика и потайност и за тях няма обяснение, предава Дарик.

Вижте 3 мистериозни места в света, за които няма обяснение:

Морето на дявола

Морето на дявола, известно още като "Дяволският триъгълник", "Триъгълникът на дракона", е район в Тихия океан, простиращ се между японския остров Мияке, островите Бонин и Тайван.

Но това място е известно сред специалистите океанолози като зоната, където има много повече инциденти, отколкото в легендарния Бермудски триъгълник.

В Морето на дявола са изчезнали много рибарски лодки и кораби.

През 1953 г. научноизследователският кораб Кайо Мару с 31-членен екипаж, включително учени, се отправил към Морето на Дявола да разследва тези тайнствени изчезвания. Той също изчезнал.

Теориите са безброй – от намесата на извънземни сили и паранормални явления до научнообосновани природни феномени. Мистериозният триъгълник в Аляска

Поради големия брой мистериозно изчезнали хора и самолети областта Джун до планината Анкоридж е наречена „триъгълник на Аляска“.
Аляска
Местните хора вярват, че в тази област има сборище на зли духове.

През годините се появили безброй конспиративни теории в опит да се обясни какво се случва в тази област. Но обяснение до днес няма.

Някои учени смятат, че тази географска област се намира на пътя на екстремални електромагнитни течения, подобно на Бермудския триъгълник.


Линиите на Наска

От много време учените се опитват да разгадаят тайната на загадъчните линии на платото Наска в Перу. Повечето от изследователите смятат, че рисунките са създадени от цивилизацията Наска, живяла там до II в. от н.е.

Според археолозите линиите на Наска се явяват част от съществувала в древността сложна система от разклонени акведукти. Някои учени са на мнение, че геоглифите на Наска са имали астрономическо предназначение.

Привържениците на тази теория смятат, че всички линии на Наска са служили за решаване на астрономични и астрологични задачи.