В последно време зачестиха случаите на засичане на Луната на космически кораби с невероятна форма, които прелитат покрай нея, а също и на различни ръкотворни структури. 

И всичко това на фона на активността на космическите държави в изследването на естествения спътник на Земята. 

Относително наскоро се случи поредното подобно събитие, на което не може да не се обърне внимание. Астрономът любител засне на фона на Луната прелитането на три огромни неидентифицирани летящи обекта. 

Версиите, че това са птици или нещо подобно, попаднало в обектива на наблюдателя, може веднага да бъдат отхвърлени, защото тези обекти са хвърляли значителна по размер сянка на лунната повърхност. Масово наблюдение на НЛО стана норма през 2020 година 

Случаите на масово наблюдение на НЛО в последно време станаха твърде чести, особено през 2020 година, когато човечеството се от най-различни катаклизми. 

Вероятно, тези събития на Земята са привлекли представителите на извънземни цивилизации. Според уфолозите, Луната е използвана от пришълците в качеството на база. 

Някои изследователи смятат, че тези гости са от много далечни ъгълчета на Вселената и се намират до Земята за първи път, защото поведението им съвсем не е "стандартно" за НЛО - просто те не се опитват да се скрият.

Други смятат, че в околоземното пространство назрява някакъв междупланетен конфликт межди представителите на различни извънземни цивилизации. 

Според друга версия на уфолозите, извънземните не са доволни от твърде голямата активност на хората на Луната, особено на обратната ѝ страна. 

Вероятно, изследователските сонди са се приближили доста близо до базите на пришълците и това ги безпокои. Като пример трябва да си спомним случката с китайския роувър от миналата година. 

Странно гелообразно вещество, което бе открито от сондата, вдигна много шум и остави маса въпроси без отговори. 

Не е изключено, че това вещество е било по някакъв начин свързано с пребиваването на представители на извънземни цивилизации на Луната, а настойчивият китайски роувър просто се е приближил твърде близо до някоя от техните конструкции.