Турист, разхождащ се по плажа в Нюпорт Бийч, САЩ, е открил същество, което доста го е шокирало. Тайнственото черно „чудовище“ има огромна назъбена уста, мънички очи, тялото е покрито с шипове и отпред стърчи странно пипало.

Изплашеният турист направил фотографии и предупредил за находката съответните органи. И когато експертите погледнали загадъчния гост от океана, те разбрали кой е пред тях.

Оказало се, че това е риба монах. Тя живее на около километър дълбочина, а за плажовете в Калифорния това е доста рядка находка. Странният израстък на гърба му е удължена перка, която може да свети в тъмното, за да привлече плячка.

Публикация със снимки на рибата е публикувана във Facebook от агенцията за водни екскурзии Davey's Locker Sportfishing & Whale Watching, а кадрите поразиха много потребители, които са написали 40 хиляди коментара.И докато някои се ужасяват, а други си спомнят, че са виждали тази риба в „Търсенето на Немо“, други потребители се безпокоят защо тази дълбоководна риба изобщо е попаднала на брега.

"Това е като супер страшна реална версия на рибата от от „Търсенето на Немо“, Отлична находка! Страхотно е, че е останала непокътната и годна за изучаване", пишат двама от коментиращите.

"Честно казано, не е добре, че същество, което може да се намери само в дълбините на океана, където не прониква светлина, просто случайно е попаднало на слънчевия плаж. Надявам се някой да изследва този случай, за да се разбере защо се е случило това", притеснява се потребител.

Превод и редакция: БЛИЦ