Снимка на скелета на огромно същество, която стана вирусна в Twitter, породи нови теории на конспирацията, че останките принадлежат на роднина на известното чудовище от Лох Нес.

Сестрата на потребителката на Twitter PollyRose91 наскоро се премести на шотландския остров Саут Юист. Но скоро насладата от новата къща и района отстъпила място на животинския ужас. Това е така, защото обичайната сутрешна разходка с кучето на плажа завършила с ужасно откритие. Те открили огромни кости сред пясъка."Сестра ми наскоро се премести в Южен Уист и намери този скелет. Някой може ли да ми помогне да разбера какво е това? Златен ретривър, предоставен за сравнение," пише PollyRose91.

Постът на Поли стана вирусен. Повече от 17 хиляди харесвания и стотици коментари, които бяха изпълнени с почитатели на конспиративните теории. Докато някой се опитваше да каже, че това е само опашката на кашалот, те продължиха да твърдят, че скелетът е на братовчед на Неси. Имаше обаче и други, не по-скучни варианти. Например някои са убедени, че това е опашката на динозавър, пише Daily Star.

Скоро в коментарите се появиха по-знаещи хора и, като приложиха доказателства, заявиха, че опашката все пак принадлежи на кашалот. Останките са изхвърлени на брега през март 2020 г., така че дори не всички жители на острова са имали време да ги проучат. Въпреки факта, че са там повече от година, съдейки по коментарите, те все още силно миришат на разлагаща се плът.

"Наскоро отидох да видя това за първи път. Дългата "структура" е около 11 метра. Все още има малко плът по костите, така че все още мирише,"  пише Uist Sea Tours.
"SMASS потвърждава, че това са останките от мъжки кашалот, изхвърлени през март 2020 г.," обяснява Пеги Семлер.

Превод: БЛИЦ