Най-странните методи за контрацепция, които са използвали древните хора, бяха определени от учени във Великобритания. The Sun съобщава резултатите от техните изследвания.

Според учените, преди пет хиляди години хората от древен Египет са използвали смес от мед с крокодилски тор като контрацептив. Този мехлем се използвал за предпазване на влагалището от мъжкото семе. В този случай и двамата партньори рискували да получат инфекция и да умрат.

Жителите на древна Гренландия са правили секс само в определени фази на луната, защото са вярвали, че позицията на спътника на Земята влияе на успеха на зачатието. Смятало се също, че плюенето по корема на една жена може да спаси от нежелана бременност.

Как става забременяването от двама мъже едновременно

В древна Азия плодът от папая е бил използван като контрацептив. В Шри Ланка той все още се използва.

В една от древните медицински книги е описана още една екзотична рецепта за защита. За да не се получи нежелана бременност, се предлагало да се нареже кората на акацията, да се смеси с мед, но методът на използване на субстанцията се губи. Но е известно, че древните хора приписвали чудотворни свойства на памука: смятало се, че за да не стане майка, е достатъчно само да дъвче стъблото му.

Превод и редакция: БЛИЦ