„Какво се случва с Дони? Здрав ли е? Направо не прилича на себе си”, питат се от няколко дни зрители на „Българската Коледа”, които са озадачени от външния вид на музиканта. Приятели на ексцентрика, които не са го виждали отдавна, също останаха слисани от немощния му вид.
50-годишният поп певец се появи на финала на благотворителния концерт неузнаваем. Единствено близостта му с творческата и житейска половинка Нети и 6-годишната им щерка Лилия, издаде, че това е някогашният пухкав къдрокос изпълнител. Според близки на Дони, той е успял да свали над 35 кг от теглото си. За щастие, музикалният продуцент е в цветущо здраве, а хилавият му вид се дължал на залитанията му по източите духовни учения и здравословно гладуване, пише "Уикенд".

Изпълнителят на „Ближи си сладоледа” не слагал в устата си нищо освен пресни плодове, зеленчуци и покълнали семена.  Манията на Дони и Нети по духовното усъвършенстване стигнала дотам, че двамата започнали да учат тибетски език. Артистичното семейство е посетило Индия, Непал и Тибет. Вече можем да изписваме: „О, мане, падне хунг” на тибетски”, хвали се Нети, която не сваля от врата си мистичен медальон с въпросната мантра. Мъжът й пък не се разделя с броеница, благословена лично от Далай Лама.  

„Купих си тази гривна от Дарамсала, където живее Далай Лама. Мънистата са направени от кости на тибетски як. Имах възможността да се ръкувам с Далай Лама, при което той докосна гривната ми. Оттогава не я свалям от ръката си и вярвам, че ме закриля”, убеден е Дони. 

Преди 2 години актьорът с авантюристичен дух се запалил по здравословно гладуване на японския д-р Фукуцудзи. Според японската техника, излишната телесна маса може да се разпредели равномерно по тялото и така да се изгорят мазнините. Заемайки съответна поза за 5 минути на ден, човек губи излишното от масата си и остава единствено това, което му е нужно.