Неидентифициран летящ обект подкара влак. Това се случило в бившия СССР в далечната 1985 г. Шокираните машинисти Сергей Орлов и Миронов наблюдавали безсилно как тайнственият обект се движи пред влака им, без да могат да спрат локомотива. 

През февруари 1985 г. товарният влак със 70 празни вагона пътувал за Костомукша през Петрозаводск и Суоярви. Локомотивът е управляван от машиниста Сергей Орлов и неговия помощник В. Миронов.

Влакът се движел по разписание, но изведнъж Орлов забелязал странен обект с формата на топка отстрани на дърветата. НЛО-то се движело успоредно на влака.

Орлов и Миронов наблюдавали внимателно обекта, чудели се какво е това чудо. „Видяхме как пусна лъч светлина към земята“, разказва машиниста.

Миронов останал безмълвен, а светлата топка се спуснала рязко напред и прелетяла пред локомотива, изпреварвайки го с около 30-50 метра.

Орлов се уплашил от сблъсък на влака с "топката" и изключил задвижващите двигатели, а след това натиснал спирачките с всички сили, но локомотивът не спрял. Дори не забавил, а продължил да се движи напред, сякаш го дърпаше нещо.

Шокираните Орлов и Миронов гледали безсилно как тайнственият обект се движи пред влака. Изглеждало, че именно той влачи локомотива и товарната композиция зад себе си.

Обектът бил с правилна геометрична форма, с диаметър около четири метра и се движил ниско над земята напълно безшумно.

Орлов включи радиото и за щастие се оказало, че работи. Той се свързал със служителката на следващата гара и разказал за мистериозния обект. Жената не разбрала за какво й говори, но  видяла с очите си как пред влака летяла огнена топка и НЛО с формата на диск.

От кабината си Орлов и Миронов не можели да видят второто НЛО, тъй като светещата топка го криела. 

Пред гарата влакът изобщо не се забавил и дежурната служителка се уплашила. Мислила си, че огнената топка се движи директно към гарата и ще се блъсне в нея. Точно при стрелката обаче внезапно се отделила от локомотива и завила край сградата на гарата, а след това отново се върнала пред влака.

Междувременно влакът премина покрай гара Нови Пески, но в момента, в който топката се отделила от влака, скоростта му рязко намаляла. Някакви предмети обаче ударили кабината на машиниста. Орлов и Миронов били ранени, след като предното стъкло се разбило. Веднага, след като топката се върна пред влака, скоростта отново се увеличила.

Когато влакът се приближил до гара Застава, НЛО-то изчезнало в гората. Влакът веднага се забавил и спрял до гарата. Орлов излязъл от кабината, за да провери дали влакът е повреден, но ярък лъч светлина го озарил отгоре.

Когато машинистът се върнал в кабината, влакът тръгнал сам. Огнената топка влачела влака за известно време, а след това отново изчезнала някъде и този път завинаги.

Влакът със 70 вагона бил дърпан от НЛО около един час и 20 минути. Той изминал повече от 50 км. Благодарение на мистериозният обект били спестени 300 кг дизелово гориво. Орлов и Миронов не пострадали сериозно при инцидента, но изпаднали в нервен шок.

Началниците им не можали да намерят логично обяснение за инцидента.