Ретроградните планети през 2023 г. включват: Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Това са почти всички, тъй като Слънцето и Луната не стават ретроградни.

Кога и как ще влияят планетите върху нашите деяния:

Ретрограден Юпитер през 2023 г.: Плановете за разширяване са задържани.

Дати на ретрограден Юпитер през 2023 г.: 4 септември - 30 декември

Мъдрият, но див Юпитер е галактическият комарджия, глобалният номад и вечният търсач. Най-бързо въртящата се планета в Слънчевата система и първата от външните планети, развитието се случва бързо по пътя на тази електроцентрала!

Работата на Юпитер е да ни изтласка от нашите зони на комфорт и да ни насочи към неизследвана територия - дори това да означава да скочим, преди да погледнем. Юпитер става ретрограден всяка година, дремвайки в режим на ниска мощност в продължение на четири месеца.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

От 4 септември до 30 декември 2023 г. Юпитер е ретрограден в Телец

Юпитер бива ретрограден всяка година, подремвайки в режим на ниска мощност в продължение на четири месеца. През 2023 г. обратното завъртане се провежда от 4 септември до 30 декември, като през цялото време се връща през Телец. Колкото и вълнуващо да е развитието на Юпитер, то може да бъде и изтощително! Ретроградните изчаквания може да дойдат като благословено облекчение, давайки ни прозорец за интегриране на всички бързи промени, които планетата с червени петна ни кара да постигнем.

Някои от нашите хазартни инстинкти наистина трябва да бъдат опитомени. Докато е в обратна посока, Юпитер забавя бързото ни разширяване, преди разрастването да стане твърде стресиращо. Това е чудесен момент да се върнем към чертожната дъска, за да прегледаме целите, да пре-конфигурираме плановете, да прецизираме усилията си и да се уверим, че разполагаме с всички необходими ресурси, преди да се върнем към „сайта за изграждане“.

Ретрограден Сатурн през 2023 г.: Укрепете границите си през периода 17 юни - 4 ноември

Къде сме прекалили? Сатурн разкрива къде трябва да поставим по-добри граници. Като по-бавно движеща се външна планета, Сатурн оформя по-дълги тенденции. Планетата с пръстени се спотайва като отделен зодиакален знак за 2,5 до 3 години и обикаля през целия зодиак за 29,5 години.

От 17 юни до 4 ноември 2023 г. Сатурн е ретрограден в Риби

Сатурн става ретрограден всяка година за около четири месеца и половина. Тези завъртания могат да спрат напредъка и да ви върнат обратно към чертожната дъска, за да сте сигурни, че разработвате планове върху стабилна основа - и с подходящи нива на почтеност. Докато Сатурн е в обратна посока, разчитането на емпирични данни е по-важно от всякога. Да знаете къде лежат границите е също толкова важно и бихте могли да научите някои трудни уроци, като свалите гарда по време на ретроградност. Прочетете указанията и облечете защитната екипировка - преди да предприемете движение.

Уроците около управлението на времето и авторитета са склонни да възникват по време на обратното въртене на Сатурн. Тези принудителни изчаквания могат да бъдат скрита благословия, при условие че сте готови да вземете лекарството. Запишете се за курс за обучение по мениджмънт, научете как да използвате софтуер за управление на проекти, оформете своя календар.

Ретрограден Меркурий през май 23 август - 15 септември,13 декември 2023 г. - 1 януари 2024 г.: Очаквайте комуникационни сривове

От 23 август до 15 септември 2023 г. Меркурий е ретрограден в Дева.

Това е добър период да прегледате ежедневните си системи и да защитите важните си данни. Рязането на ъгли може да има вредни последици. Дева управлява здравето, но с обратен Меркурий, можете да получите фалшив резултат от теста или дезинформация.

От 13-23 декември 2023 г. Меркурий се връща през Козирог, след това през Стрелец до 1 януари 2024 г.

Последната ретроградност на годината пристига като нежелан Гринч на празничните тържества. На 13 декември планетата-пратеник се обръща обратно в Козирог за втори път през 2023 г., обръщайки традициите на ухото им. След това, на 23 декември, Меркурий заема едно място в зодиака към Стрелец до Нова година 2024.

Това не само е предупреждение да не предизвиквате това задействане във връзка с подрязването на дърветата, но тъй като Стрелецът е владетелят на пътуванията, очаквайте прекъсвания на вашите пътувания. Може би просто останете близо до дома на Нова година или посрещнете 2024 г. в носталгично място, което сте посещавали в миналото.

От 22 юли до 3 септември 2023 г. Венера е ретроградна в Лъв: Страст или провокация?

Любовта може да имитира изкуство, докато Венера ретроградира през Лъв от 22 юли до 3 септември, но това може да не е „сън в лятна нощ“. В знака на огнения, драматичен лъв, сърдечните дела могат да се почувстват по-скоро като потапящо театрално представление. Любовта може да имитира изкуство, докато Венера ретроградира през Лъв от 22 юли до 3 септември, но това може да не е „сън в лятна нощ“. В знака на огнения, драматичен лъв, сърдечните дела могат да се почувстват по-скоро като потапящо театрално представление. Страст или провокация? Тази шестседмична фаза ще бъде доста легендарна. Ретроградната Венера може да ексхумира призраци от минали връзки. Отдавна изгубените любовници може да се съберат отново, но се борят да намерят опората си. Насладете се на допаминовия прилив на привличане, но изчакайте Венера да коригира курса си на 3-ти  септември, преди да правите бъдещи планове.

Ретрограден Уран през 2023 г.: Грижа за тялото, ума и духа.

На Уран са му необходими 84 години, за да премине през зодиака, като посещава всеки знак за приблизително седем години . Поради по-дългия си обхват, той се смята за планета от поколения, оформяща нагласата на цяла възрастова група. Тъй като Уран управлява обществото и колективното съзнание, транзитите на тази планета оформят масовата култура.

От 24 август 2022 г. до 23 януари 2023 г. Уран е ретрограден в Телец. Той отново ще бъде ретрограден от 28 август 2023 г. до 27 януари 2024 г.

Уран има годишен ретрограден цикъл, който продължава приблизително пет месеца всяка година. По време на тези заклинания прогресът може да се забави до спиране.

Технологията, която се управлява от Уран, може да се повреди и класифицираната информация, съхранявана онлайн, може да бъде обект на пробиви в сигурността. Най-добрият начин за справяне? Подсилете паролите си, след което отстъпете назад, за да се свържете отново с аналоговия свят. С метафизичната планета, която дреме в телесния Телец, развитието на практики за внимателност може да ви помогне да останете бдителни и осъзнати.

Бъдете съзнателни за всяко свое движение - и вашето въздействие! Вашият интерес към обществена работа и активизъм може да процъфтява в процеса. Не забравяйте да се погрижите и за физическото си аз. Тези масажи не са просто лукс - те са превантивно лекарство.

Ретрограден Плутон през 2023 г.: Борбата за власт ще се засилва.

От 23 март до 11 юни Плутон се стрелва от корпоративния Козирог към анархистичния Водолей за първата от двете загряващи обиколки, преди да се установи във Водолей от 19 ноември 2024 г. до 19 януари 2044 г.

Плутон може да бъде разрушител, събаряйки това, което моли да еволюира, принуждавайки ни да възстановяваме от пепелта. В резултат на това по време на тези цикли се раждат големи иновации. Но те обикновено са придружени от скръб, криза и загуба, когато освобождаваме остарялото минало.

Ретрограден Нептун през 2023 г.: Устоявайте на изкушенията

Дати на ретрограден Нептун през 2023 г.:

От 30 юни до 6 декември 2023 г. Нептун е ретрограден в Риби. Всеки цикъл на Нептун оформя едно поколение, насочвайки музиката, която ни движи, духовните идеологии, които резонират с масовата култура и начина, по който изживяваме мечтите си.

Подобно на другите външни планети, Нептун става ретрограден всяка година за около пет месеца . Тези периоди могат да бъдат времена на дълбока интроспекция - но такива, които изискват допълнителни проверки на реалността.

Може да почувствате желание да се оттеглите или да избягате от света, което може да бъде лечебен процес или такъв, който ви примамва обратно към разрушителен навик. „Само този път и повече няма“ могат да станат чести оправдания, когато Нептун е ретрограден. Настройте системи за поддръжка, така че да не се поддавате на токсични изкушения.

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук