Индуси с големи ножове и саби изклаха безмилостно хиляди биволи по време на така наричаното "най-голямо животинско жертвоприношение" в света. 

То се провежда в отдалечен район в Непал. 

Очаква се, че благодарение на усилията на активисти и властите броят на жертвите на ритуала да намалеят значително от 250 000 животни, избити по време на Фестивала Гадхимай преди пет години. Въпреки това хиляди животни отново ще бъдат заклани през двата дни на празника. 

Събитието, което се провежда в чест на хиндуистка богиня, започна в Бариярпур в ранните часове на деня с церемония, известна като "панча бали": ритуално заколване на коза, прилеп, пиле, прасе и гълъб. 

След това местен шаман дава в жертва своята собствена кръв от пет точки по тялото му. 

Около 200 касапи с остри саби и дълги ножове след това влизат в заградена арена, която е по-голяма от футболно игрище, в която са вкарани няколко хиляди бивола, докато възхитени поклонници са се покачили на каквото могат, дори и на дървета, за да могат да хвърля поне един поглед върху церемонията.  

"Жертвоприношенията започнаха ... Опитахме се да не ги подкрепяме, но хората имат силна вяра в традицията и са дошли тук със своите дарове", казва Бирендра Прасад Ядав от организационния комитет на фестивала.  

Снимки показаха как касапи въртят големите си ножове над биволите и им отрязват главите. 

По време на пика си през 2009 година по времена двегодишния празник, организиран в чест на хиндуистката богиня на силата, бяха убити над 500 000 бивола, кози, гълъби и други животни. През 2014 година броят на убитите животни спадна до около 240 000. 

Превод и редакция: БЛИЦ