Слънцето подарява пръстен на Луната – така са описвали пръстеновидното слънчево затъмнение, пише Монитор бг.

Точно такова ще се случи на 10 юни. Но астролозите предупреждават, че това е един от най-опасните дни на годината и със сигурност най-опасният на пролетно-летния сезон.


Връхната фаза на това затъмнение е в 13,41 ч Софийско време на 10 юни. В 13,52 ч пък настъпва Новолунието 

Места

Астролозите казват, че затъмнението ще се наблюдава като частично слънчево от по-голямата част на Северна Америка (без югозападните й части), Централна и Северна Европа и почти цяла Азия (без югоизточните й части, Индия и Арабския полуостров).

Ивицата на пръстеновидното затъмнение ще премине през Северна Канада – арктическия остров Елисмиър,както остров Гренландия и Източна Русия. От България явлението няма да може да се наблюдава.

Пръстеновидните слънчеви затъмнения се случват, когато Луната е близо до апогея на своята орбита, т.е. когато тя е далеч от Земята.

Тогава нашият естествен спътник е с по-малък видим диаметър и по време на пълната фаза на затъмнението не успява да закрие изцяло Слънцето.

Поради това периферията на слънчевия диск остава видима като ярък пръстен около Луната.

По време на максималната фаза на това затъмнение на 10 юни ще бъдат закрити 89.0% от площта на слънчевия диск, а останалите 11% от нея ще бъдат видими като пръстен около Луната, сочат данните на НАСА.

Това затъмнение се случва в 

Удари

Слънцето и Луната по време на това затъмнение попадат в съзвездието Близнаци, като са ориентирани и към Бик. Астролозите твърдят, че това е опасно съчетание на негативни енергии.

На всичкото отгоре имаме и ретрограден Меркурий. Така зодия Близнаци става под най-силните удари на съдбата в този ден.

Тези удари могат да бъдат определящи за дълъг период от време, затова трябва представителите на този знак да бъдат особено внимателни какво говорят и вършат и да се пазят от провокации.

Астролозите препоръчват в този ден да не се мрънка и да се бяга от всякакви отрицателни емоции по възможност.

Разходки сред природата са препоръчителни пред това да стоиш затворен вкъщи. Но винаги и за всичко трябва да се внимава, за всяка една зодия.

Астрологично Луната влиза цялата в слънчевия диск и това води до невидими проблеми и връщането на стари неуредици, които не са били решени в миналото.

Под ударите са подложени сфери, като обучението, любовта, приятелството, общуването – технологично и вербално.

Съвети

Астролозите съветват на 10 юни и два дни преди, както и след самото затъмнение, тоест от 8 до 12 юни, да не се впускаме в нови запознанства и авантюри. Защото в бъдеще те могат да ни доведат до неприятни приключения.

Това е време на енергийни вампири, твърдят екстрасенсите. И препоръчват амулетите, които си имаме, да ги носим срещу уроки.

Най-лесният начин е вечерно време да си налеем от течаща студена вода в една паничка – калена най-добре, да запалим три кибритени клечки и да ги хвърлим във водата с пожелание да се освободим от уроки.

След това с тази вода да измием дланите и лицето, казват експерти по прогонване на зли енергии.

Червен конец около ръката или мартеничка също се препоръчва в тези опасни енергийно дни.