По време на пости супите винаги са добър избор, защото позволяват съчетаването на няколко продукта включително и на зърнени, които да разнообразят безмесното меню, пише menumag.bg.

Необходими продукти за 4

500 гр. гъби, нарязани на резенчета
2 моркова, нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
2 стръка селъри, нарязани на ситно
2 с. л. нарязан магданоз
½ ч .ч. ечемичени или овесени ядки
1 обелен и нарязан домат
6 ч. ч. вода
2 с. л. зехтин
 сол на вкус
 прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

1. 
Водата се слага да заври и се посолява. Прибавят се зехтинът, лукът, селърито, гъбите, морковите и ядките. Щом заврат, огънят се намалява и се оставят да къкрят 30 мин.

2. Прибавят се доматите. След 10 мин. супата е готова. Подправя се на вкус с черен пипер, оцет и чесън.