Истерията покрай коронавируса в България вече започва да взима връх. В много от хипермаркетите започнаха да се изпразват щандовете с дълготрайни хранителни продукти.

Стига се и до комични ситуации. Като във виц в социалните мрежи се разпространява историята за баба, която си купила лубрикант в опит да се защити от коронавируса. 

Любомир Огнянов от Канал 3, който описва случката, твърди, че е самата истина:

"Без майтап - днес бях свидетел на най-комичната случка. В хипермаркета в моя квартал.

Една лелка на около 65 години е напълнила количката с консерви, боб, брашно, ориз, олио - запасява се за коронавируса, както обясни на жената до нея. В един момент рязко се обръща към Durex-а до касата.

Взема последния флакон и го слага на лентата. Аз съм точно зад нея. Касиерката стига до лубриканта и се опулва широко. Поглежда ме и ме пита - това ваше ли е?

Лелката, която всъщност е взела последния лубрикант, скача и казва - не, не - мое е, това нали е с алкохол? Касиерката вдига вежди и казва - госпожо това е лубрикант.

И лелката - така де, дезинфектант. Касиерката вече троснато - госпожо, това е лубликарнт! Използва се за СЕКС! Лелката почервеня цялата, събра количката и... черта с 300. Истерията е наистина комична..."