Народните избраници обичат колело и фитнес, плуват, ходят пеш, а от ГЕРБ стягат коремите, както им нареди лидерът.

Здрав дух в здраво тяло, гласи старата максима. Здрави тела са нужни и на депутати, за да направят здрав парламент, което не им се удава при последните два опита. Все пак в кулоарите бързо се забелязва кой спортува и кой е изтървал формата. Неслучайно преди седмици Бойко Борисов нареди на своите да стягат корема, за да не се дават на съперника, пише Марица.

Самият бивш премиер като бивш спортист (карате) дълги години тренираше фитнес, риташе, играеше тенис. И до ден днешен практикува последните два спорта. Запален футболист е и големият му съперник Румен Радев, демонстрирал забележителна форма преди време, когато направи показно коремно.

Ето кои са любимите спортове на депутатите в опитите им да показват стегната фигура пред избиратели и камери.

Започваме с две красавици от „Има такъв народ“ не само защото хората на Слави са първа сила в Народното събрание. Антоанета Стефанова и Християна Тодорова имат куп медали и купи, спечелени за България.

„Да ви кажа, тренирам леко фитнес, правя кросове, но не с някакви големи натоварвания“, разкрива Християна, част от предишния ансамбъл по художествена гимнастика.

Ети, световен шампион по шахмат, още участва  по състезания, а в този мисловен спорт физическата форма е задължителна. „Ходя във фитнеса, плувам“, откровена е пред „Марица“
депутатката, избрана от Пловдив.

Много запален футболист и левскар е проф. Андрей Чорбанов от ИТН. Той рита с приятели редовно и кара колело. Дори прекараният тежък COVID не го отказва от любимите спортове. Заедно с Филип Станев са болни левскари и споровете с други колеги често им носят мъмрене от партийното ръководство.

Фен на плуването е Пламен Данаилов, който беше номиниран за финансов министър във втория кабинет на Слави. „Уви, не намирам много време за любимия спорт напоследък за ужас на съпругата, която е запалена по здравословния начин на живот“, признава икономистът.

Волейболист пък е Пламен Николов, номиниран за премиер от ИТН. Той често поства свои снимки още от ученическите и студентски години край мрежата. И сега философът играе с приятели.
Запален футболист е Красимир Вълчев от ГЕРБ, 

бившият образователен министър. Той рита с приятели два пъти седмично. „Добре че има „луди глави“, които ни събират и зиме, и лято. Разбира се, има отсъстващи, но държим фронта. С годините болят повечко коленета, мен специално кръстът, но играем. Много обичам футбола“, разказва Вълчев, който като малък дели симпатиите си между Берое и Левски, но от 20 години почти не следи БГ футбола, макар че стиска палци за старозагорци.

„Обичам футбола на Барселона от 2008 до към 2012 година. За мен това е най-добрият отбор, който съм гледал лично“, пали се Вълчев.

Иначе той също така плува, а намира ходенето за основата на всичко. „То е номер 1, смазва организма. Разбира се, всичко трябва да бъде съчетано с хранителен режим“, обяснява бившият министър.

Запален колоездач е пловдивският гербер Радомир Чолаков. Той намира време за любимия спорт при всяка възможност.

При отсъствието на музиканта Калин Вельов най-фитнес фигура в групата на ГЕРБ има Красен Кръстев, депутат от Бяла Слатина. „Преди бях редовен в залата, но напоследък не ми се удава. Гледам да компенсирам с обиколки пеш по избирателния район“, не крие икономистът.

Като бивш футболен съдия Стефан Апостолов от Симитли е свикнал с физическите натоварвания и пази фигура. Депутатът от ГЕРБ разпуска с кросове, по време на които прави различни упражнения.
Обича да скача на въже за тонус.

И една негова тайна - скача на батут

Полезно е за органите, твърди синът на прочутия кмет Апостол Апостолов - Поли.

Всеизвестен любител на катеренето е бившият вицепремиер Томислав Дончев. Той практикува този спорт в зала. Иначе той не пропуска и планинските походи, когато е в родното Габрово.

Корнелия Нинова е любител на конната езда

и показва добри умения като жокей. Лидерът на БСП се похвали с аристократичния спорт със снимки в личния профил.

Колегата й Иван Ченчев преди беше доста запален футболист. Бившият ПР на ЦСКА дори риташе в аматьорския Въстаник от Войнеговци, но напоследък е изгубил форма. Иначе Ченчев има треньорски лиценз за УЕФА.

Като автомобилен пилот социалистът Крум Дончев е длъжен да поддържа форма и мускулите издават посещенията във фитнеса. С Иван и други червени депутати обичат и да карат колело.
Баскетбол в деня на размисъл е патент на „Да! България!“,

не крият от групата. Спортът е любим на депутата Ивайло Мирчев, който винаги събира в съботата преди гласуване колеги под кошовете.

Като „зелени“ хора в групата има доста фенове на колелото. Доктор Таня Андреева не признава друг начин за придвижване в София. Млада е, ще кажат някои. Но пък се иска и воля.

Свилен Андреев от ДБ пък се похвали с велопоход от Беклемето до хижа „Дерменка“. Депутатът е родом от Троян и нищо чудно, че често катери планините и пеш.

Най-запаленият по фитнеса в групата е бургазлията Димитър Найденов, което личи и от фигурата му.

Показно на социалистите как се катери Бузлуджа

прави депутатът от ДПС Халил Летифов. „За разлика от социалистите не използвам автобуси. Семейството ми има къща в село Хаджидимитрово. Тръгвам от паметника на Димитър Благоев и точно след два часа съм на върха. Вземам по 4 фланелки в раницата и ги сменям“, разкрива депутатът.

„Бях състезател по таекуондо дълги години, но от него са ми останали само контузиите. Заради тях и наблягам на ходенето. Имам ли възможност, правя поне час ходене на ден“, разкрива Халил Летифов.

„Останалото е режим на хранене. Внимавам какво ям“, заявява той.

Тежък спорт като кросфит е избрал острието

на протеста Николай Хаджигенов. При него няма извинения с работа, почти всеки ден е в залата, което личи от здравата му фигура.

Иначе в миналото адвокатът от ИБГНИ е тренирал усилено карате.