Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Антон Хекимян се срещна с представители на бизнеса в индустриалната зона в „Илинден“. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. 

"Днес се срещнах с представители на бизнеса в индустриалната зона в „Илинден“. Тук работят над 50 фирми, като част от тях са инвеститори от клас А и имат над 3500 служители. Запознах ги с абсурдното предложение на Министерство на финансите държавата да плаща 10% на всеки, който разкрие укрит данък над 3000 лева. Подобна идея буквално ни връща към времената на доносничество!

Донос срещу бонус е добре познатият маниер на Държавна сигурност. С тези ли решения идват за София, с тази ли "промяна"? Да пускаш доноси в НАП срещу конкурентите си се нарича рекет, а не подобряване на условията за бизнес. Търговията, ресторантьорство и хотелиерството формират над 1/5 от икономиката на София и не може с лека ръка да се взимат подобни екзотични идеи, които касаят хилядите работещи в сектора хора", смята той. 

"Разговорът беше много конструктивен и ползотворен. Като основно затруднение хората откроиха инфраструктурата в рамките на индустриалната зона. С кандидата за районен кмет на район "Илинден" Иван Божилов и кандидатите за общински съветници Георги Валентинов Георгиев и Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva поехме ангажимент да облекчим трафика, като бъде изградена нова улица, която да свърже водещата за бизнеса ул. "Кукуш" в кв. „Захарна фабрика“ с изходите към съседния район „Надежда“ и основните булеварди в района", добави Хекимян.

"Обсъдихме и възможностите за подобряване на градския транспорт, включително и чрез довеждащ транспорт до индустриалната зона, което ще е в помощ за служителите. Бизнесът е изключително доволен от основния ремонт на ул. "Кукуш“, който продължава и в момента, защото улицата е основна за цялата зона. Това е начинът да подпомагаш бизнес-климата в столицата-да премахваш затрудненията, а не да създаваш такива!", посочва в заключение той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук