"Кметът на София не се избира от жълтите павета, а от сивия асфалт и от панелите", каза в предаването „Тази сутрин“ кандидатът за кмет на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

„Това е първото явяване на ИТН на местни избори. Ние тръгваме от нулата, нямаме какво да загубим и имаме само какво да спечелим. Нашата цел е във всяко място, в което се явяваме да дали сами, дали в граждански обединения, да имаме най-малкото представители в общинските съвети“, категоричен бе той.

„Стъпваме на базовите изчисления от вота за парламент, които прехвърлени в гласове на местна почва са вече предпоставка за изчисляване на някакви резултати. Стъпваме и на наши проучвания“, каза Вълчев.

Той подчерта, че идеята е хората да знаят, че имат алтернатива. „Ние сме реалисти. Представата е, че със сигурност ще имаме хора в Общинския съвет и те ще са толкова, че когато предлагат решения тяхната дума да се чува“, допълни Вълчев.

„След последното разбъркване на кандидатурите може да има изненади“, смята той.

Вълчев коментира и това, че е родом от Бургас, а се кандидатира за кмет на София.

„Аз съм на 51 години и живея в София от 32 години. Познавам проблемите на София от личния си живот и от мястото, където живея. Знаем, че градът има нужда от решаване на проблемите. София не са панелите, паветата, водопроводите, а са хората. В нашата програма не е записана София такава каквато мечтаем да я видим, а има няколко прости и ясни механизми за решаване на проблемите. Смятаме да заложим на това да питаме хората“, обясни той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук