Номинацията на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ - СДС поставя под съмнение политиката на "bTV новините" за времето, когато той оглавява дирекция "Новини, актуални предавания и спорт" в телевизията". Това мога да ви кажа – грозна работа. Така председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов коментира кандидатурата на ГЕРБ - СДС за кмет на столицата, представена днес.

Йорданов смята, че, когато заставаш като кандидат на някоя политическа партия, трябва поне да споделяш целите ѝ - или си "някаква цветарка, която ходи, където я повикат". Г-н Хекимян да избере кое от двете е, добави той.

Под съмнение е какъв е моралният му компас, посочи още Йорданов.

"Този път София не е като да няма алтернатива, има един по-нормален кандидат от тези на "Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП - ДБ) и ГЕРБ - СДС",  така Тошко Йорданов отговори на въпрос на каква подкрепа може да разчита техният кандидат за кмет на столицата Ивайло Вълчев, ако стигне до балотаж. 

Във връзка с идеята за реформа на разузнавателните служби, лансирана от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, изтъкна, че това определено не трябва да е по начина, по който се опитват да го направят в момента.

Тъй като ПП-ДБ със съдействието на ГЕРБ се опитват да овладеят всички служби, а ген. Атанасов от няколко дни се "попиля" да иска оставки, неговата тайна мисия е той да контролира всичко, ако може негови хора да бъдат сложени навсякъде, каза председателят на ПГ на ИТН. Според него не става въпрос за грижа за службите.

ИТН е за машинно гласуване, но с други машини – американските, стана известно от отговор на друг журналистически въпрос. Тези машини са за смяна, коментира Йорданов. Единственото лекарство, според него, е хората да излязат да гласуват.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук