"Довършването на проектите за изграждане на канализация е сред основните ми приоритети за София. Стопирането на европейските програми в последните 2 години забави готови проекти в северните територии.

Изграждането на канализация в кв. „Бенковски“ има пълна проектна готовност и жителите му очакват бързи мерки, за да се спрат наводненията, предизвикани от липсата на канализация за дъждовната вода", това заяви Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ-СДС.

"С кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев, който е кандидат за районен кмет и на предстоящите избори, обсъдихме ВиК проекта за кв. „Бенковски“ и задължителното му включване в новата оперативна програма „Околна среда“. Поздравих Кръстев, че въпреки трудностите през 2023 г., е успял да завърши изграждането на канализация на училището и детската градина в столичния квартал. 

София е огромен град и работата по подобряване на градската среда не трябва да спира. Преди година четири ВиК проекта на София – за „Панчарево – Кокаляне“, „Кремиковци – Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“, на стойност 250 млн. лв., бяха изключени от Плана за възстановяване. На тяхно място беше включена идеята за изграждане на завод за батерии. Вчера този имагинерен завод беше изваден от Плана като неосъществим.

Софиянци заслужават отговор на въпроса защо софийски проекти бяха зачеркнати без да има никаква проектна готовност за друг проект. Можем ли сега да повярваме на предизборната загриженост на ПП-ДБ за София и на техния кандидат г-н Терзиев, който се чуди защо в София все още има квартали без канализация? Тези, които задраскваха, сега нямат очи да чертаят", допълни Хекимян в пост, който публикува в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук