Децата ми ходиха на държавна детска градина – точно до блока, където живеехме. Училището – Американски колеж. Борил съм се за място в детска градина. Много добре си спомням деня, в който кандидатствах за детска градина, с 10 отворени браузъра, набивам информация и се надявам да успея да си запиша детето в детската градина до нас. Това каза кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ и „Спаси София” Васил Терзиев пред Нова телевизия.

Терзиев увери, че е наясно с проблемите на софиянци като разбитите тротоари, липсата на детски площадки и т.н.

„Мисля, че няма нужда от мен в общинската листа“, заяви той и посочи, че ако не бъде избран за кмет, ще продължи да работи за София, както го е правил досега.

По скалата от 1 до 10 Терзиев заяви, че желанието му да спечели изборите в София е 10. „Играем за победа с целия отбор”, каза издигнатият за кмет. Защо обаче не се кандидатира и за общински съветник, обясни: „Така сме преценили. Имаме изключително силен кандидат в лицето на Борис Бонев. От ден едно сме фокусирани върху убедителна изборна победа. Преценили сме, че това е най-правилната конструкция и че имаме всички шансове да дадем нов тласък на София. Мисля, че няма нужда от мен в общинската листа”, уточни Терзиев.

Относно това дали ще се търси подкрепата на ГЕРБ за управлението на София, той каза: „Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма и развитието на града“.

„Без договорки, които са се случили в някоя опушена стая“, подчерта той.

Относно твърденията, че е бил свързан с бизнесмена Любомир Минчев, който е трети в листата за общински съветници на София от ГЕРБ-СДС, той каза: „За мен това е абсурдно – да се очаква от кандидат за кмет на друга формация да дава обяснения за листата на ГЕРБ. Но това е типично за техния подход – да прехвърлят отговорността на друг“.

„С г-н Минчев се познаваме от години покрай борда на „Ендевър България“, където сме били в Управителния съвет. Но с него имаме много различен път към изграждането на бизнеса“, обясни той.

Относно критиките от редиците на десните срещу неговата кандидатура и по-конкретно на бившия премиер Иван Костов, Терзиев каза: „Аз смятам, че сме изградили изключително добър екип от районни кметове, общински съветници, прекарали сме страшно много време на терен. Всяка една критика аз я приемам, със сигурност има много какво да учи всеки един от нас“.

„Смятам, че има разлика да си прекарал последните месеци сред хората, с кандидати, които се появиха буквално в последния момент“, добави той.

Бизнесменът разкри, че в края на миналата година са започнали разговорите и подготовката за издигането на неговата кандидатура.

По отношение на връзките на неговото семейство с бившата Държавна сигурност, той каза: „Много хора, които са пострадали от режима, дойдоха и ни казаха – гледайте бъдещето, постарайте се вие да дадете тласък. Не се връщайте постоянно към миналото. Да се види аз какво съм направил – всички работни места, където съм създал, къде съм си инвестирал времето, енергията и парите си.

„Моят старт не е равен, тъй като моите родители много са работели да стана човек“, признава Терзиев.

„Аз преди много щастливо си ходех на работа с колело или пеша. Когато слизаш по Симеоновско шосе с кола, може би е по-сигурно и по-удобно“, каза още той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук