На 29 септември официално започна предизборната кампания за местния вот, който ще се проведе точно след месец. Крайният срок за регистрация на кандидатите бе 26 септември, но повечето участници бяха отдавна известни.

От ГЕРБ обаче предпочетоха да държат до последно напрежението кой е избраникът им и поднесоха една от най-големите изненади - журналиста Антон Хекимян.

Официално: ГЕРБ потвърди бомбата на БЛИЦ за кандидата за кмет на София

Малко след обявяването на кандидатурата му започнаха коментарите дали не е трябвало партията на Бойко Борисов да действа по-различен начин, ако иска да бие кандидатурата на коалицията ПП-ДБ - Васил Терзиев или на БСП - Ваня Григорова, или на издигнатия от Инициативен комитет, който прерасна в дясна политическа коалиция "Синя София" - Вили Лилков.

Именно това попитахме и нашите читатели в анкетата ни: "Правилен ли е ходът на ГЕРБ да издигнат Антон Хекимян за кмет?"

Задава се зрелище: Това са кметските битки в големите градове

 

 

Според най-голям брой от участвалите в анкетата (27.55%) рязката промяна от едното поприще - журналистиката, в другото - политиката, ще изиграе лоша шега на Хекимян и трудно ще навакса. Около 25% лот анкетираните другите кандидати са по-добри.

Общо над 25% пък смятат, че изборът на Хекимян е бил правилен ход, защото той ще размаже конкуренцията (12,66%), а и ще е свежо попълнение за София (12,43%).

13.37% от гласувалите не са от София, а близо 9% няма да упражнят правото си на глас.

Гласувайте и в новата анкета на БЛИЦ, където ви питаме: "Колко средства отделихте за зимнината тази година?"

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук