На днешната дата през 1982 г. домът на Елвис Пресли е обявен за  музей и отваря врати за феновете му. Имението Грейсленд е построено през 1939 г. в изцяло колониален стил в Мемфис, Тенеси. Простира се върху почти 14 акра.


Всяка година в дома-музей на прочутия певец влизат над половин милион души, за да разберат как е живял кумирът им. Това става възможно 5 години след смъртта на певеца по решение на жена му Присила. 

Елвис купил имението през 1957 г. за сериозната за онова време сума 100 000 долара. Така изпълнил обещанието, което дал на майка си като дете. Той  дал дума да стане богат и да  купи красива къща, където да живее заедно с него и с баща му и да не  се налага никога повече да работи. Елвис действително живял в Грейсленд с родителите си, които са погребани в неговата Медитативна градина. 

Имението се е превърнало в сбъдната мечта за певеца - там той можел да се наслади на всичко, което обича. В двора има басейн, въпреки че Елвис не е плувал, но често събирал приятели край водата. 

Домът на Елвис се състои от 23 стаи на два етажа. Към основната сграда има още няколко постройки и конюшни. 

Интериорът не е запазил вида, в който го е ползвал Елвис. Певецът често сменял цялата обстановка, като за това наемал известни дизайнери. През 50-те интериорът на гостната в черно, розово и златно бил запазена марка на певеца. През 1965 г. той променил изцяло визията. 

Спалнята му била в испански стил - червено и черно със златно, с огледален таван. През 1971 г., когато се разделил със съпругата си, Елвис отново променил изцяло дома си и изхвърлил всички мебели, избирани от Присила. Голяма част от тях били в яркочервено. Това било последното преобразяване на интериора от самия Елвис. Преди да бъде отворен за широката публика, интериорът бил сменен отново от Присила. 

Посетителите на имението могат да разберат подробности за живота на Елвис със семейството му и да чуят истории за певеца и дъщеря му Лиса Мари. Имат възможност да разгледат музикалната стая на Елвис, трапезарията, дневната, кухнята, телевизионната стая, както и Джунгловата стая. 

В музея могат да се видят и колите на певеца, както и тракторът, с който обикалял понякога земите в имението си. Изложени са и самолетите му, които са с подобрения в интериора по негова идея. 

Недостъпен е само горният етаж. Това, което се показва на посетителите, са онези части от имението, които и преди са се показвали на всички гости от самия Елвис. 

Той допускал на горния етаж само членове на семейството си, затова съпругата и дъщеря му решили да оставят този етаж затворен.

Днес имението е популярно място за предложения за брак и сватби.