Бившият полицай Венцеслав Караджов загубил дело срещу родителите си за къща в Пловдив 5 дни преди екзекуцията на възрастните хора. Той съдел майка си и баща си да му прехвърлят имота, защото направил много подобрения в него, пише "Марица".

Не успял да спечели на първите две инстанции и решил да атакува решението и пред Върховния касационен съд, въпреки че магистратите там рядко се занимават с дела от този род. На 10 май 2016-а научил, че ВКС е отхвърлил иска му като недопустим. Тогава решил да убие родителите си, защото като техен единствен наследник веднага ще стане собственик на спорната къща.

Това се твърди в обвинителния акт на Окръжна прокуратура, внесен вече в съда. Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май м. г., а синът им беше задържан 2 дни по-късно и оттогава е в ареста.  


Обвинението твърди, че компютърът на Венцеслав Караджов пази следи, че дни преди убийството той е разглеждал чужди сайтове, даващи информация за безшумни екзекуции, като отравянето например. Не си харесал обаче вариант оттам и в крайна сметка посегнал към пистолета. 

Според прокуратурата убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел. Най-тежкото наказание, което Караджов може да получи, е доживотен затвор без замяна. 

Откакто е в ареста, той направи много опити да излезе на свобода, като отричаше категорично да е замесен в смъртта на родителите си, въпреки че признава, че са били в обтегнати отношения. На едно от заседанията на съда той нарече доказателствата на прокуратурата „пълен талаш”.