Самопровазгласилият се за божество Митрадевананда Свами, който преди няколко месеца бе арестуван от бургаската полиция по тежки обвинения в родината си, изпадна в кома броени часове, преди да бъде екстрадиран в Русия. Там той ще бъде съден за убийство, пише Флагман бг. 
В момента гуруто се намира в реанимацията на УМБАЛ – Бургас. Лекарите са в чудо, защото всичките му жизнени показатели са отлични и той би трябвало да е здрав като бик. Обмисля се свикването на лекарска комисия, тъй като досега не е виждано такова чудо.

Не е изключено опасният престъпник сам да си е предизвикал изкуствена кома, за да избегне екстрадицията. За тази цел е използвал йогистки практики, докато е лежал в килията. Така от ареста се озовал направо в реанимацията.

При извършения обстоен преглед не са открити и никакво външни наранявания. Гуруто обаче имал мазол на главата, тъй като стоял с  часове с краката нагоре.

Както Флагман.Бг писа пръв, а после другите медии са присламчиха към новината, както обикновено правят, опасният Свами се издирва от руските служби за убийство и го грози доживотен затвор.

Налице са и данни  за сексуално насилие и мъчения над деца. Той е сочен за лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус, чрез Интернет.

Момичетата са били принуждавани да прекратят  всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико. Същият е заподозрян  и за убийството на непълнолетно момче, което е безследно изчезнало на 17. 03. 2016г., както и за мъчения и насилствени сексуални действия срещу други лица.

Докато Свами лежеше в ареста, няколко лица, които нормален човек не би докоснал с голи ръце, спяха на палатки пред съда в знак на протест.