Д-р Иван Димитров, който гръмна влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов - Плъха на 2 март 2018 г., може да чуе присъда за втори път днес.

Делото срещу медика продължава в Окръжния съд, като се очаква да бъдат разпитани и последните свидетели, след което магистратите да се произнесат, пише "Марица".

Отсъствието на двама свидетели спъна предното заседание на 2 юни. Оказа се, че единият от тях - Надежда Стоева, с която Плъха живял на семейни начала, е потънала вдън земя.

Съдията нареди да бъде изискана справка дали е предприела задгранични пътувания, справка от затвора дали е задържана някъде в страната, както и справка за постоянен и настоящ адрес, като при наличие на нов да бъде редовно призована. Стана ясно още, че другият свидетел е полицейски служител. Очаква се двамата да се явят в Окръжния съд днес.

Припомняме, че след дълга съдебна сага докторът беше оправдан от магистратите за това, че е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, когото заварил да краде в гаража му малко след полунощ. 

През май миналата година обаче Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на ​медика и върна делото за ново разглеждане. Сагата започна отначало на 29 септември с разпит на част от общо 21 свидетели и вещи лица.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!