„Жрици на любовта“ се докарват в Родопите като цената за „доставката“ на гурбетчийките се заплаща с наркотици. Това разкри в съда родопчанин, който отнесе солидна глоба за притежание на дрога, пише 24rodopi.com.

С по-малко от грам амфетамин му била заплатена услугата да докара момиче, което да проституира в Кърджали. Затова се спазарил с двама души, известни с прякорите си в областния град.

Първо трябвало тримата да пътуват до Пловдив, откъдето да вземат момичето, което да изкарва пари за тях край Арда. Курсът обаче приключил в пловдивско село. Двамата пътници слезли и след 30 минути се върнали с две чанти, брандирани с логото на известна марка магазини. В тях имало канабис и амфетамини. Мъжете казали на водача, че проститутката ще бъда взета от Стара Загора.

Пътешествието продължило из градовете, а накрая приключило в ромската махала в Кърджали. Там двамата пътници започнали да теглят с везна взетата дрога. За да платят курса си, дали на водача 0,4 грама амфетамин. Няколко часа по–късно шофьорът бил арестуван от полицаи заради притежание на дрога.

Мъжът разкри цялата схема в съда в Кърджали. Той посочи, че неведнъж е купувал дрога от двамата.

Незначителното количество, намерено в него, му коства глоба в размер на 2000 лева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук