49-годишният Александър Паталенски, който буквално шокира обществото с буйстване пред КАТ-Пловдив в дрогирано състояние, сключи споразумение с прокуратурата.

Той получи едно общо наказание за редица свои престъпления и ще лежи 10 месеца зад решетките, пише trafficnews.bg

Припомняме, че на 2 август тази година Паталенски отишъл да регистрира колата си "Тойота" в КАТ-Пловдив. Заради неадекватно му поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително. Последва зрелищен арест.

След полеви тестове стана ясно, че Паталенски е дал положителни проби за амфетамини и марихуана. 

След ареста си в Трето РУ той се е опитал да се хвърли от прозореца, но заради бързата реакция на адвокат Чавдар Марев, не се е стигнало до инцидент. Паталенски страдал от биполярно разстройство, разказа сам адвокатът му. 

49-годишният мъж бе обвинен от прокуратурата за шофиране след употреба на дрога, за съпротива при проверката на органите на реда, както и за хулиганство. 

В постигнатото споразумение, одобрено от Районен съд - Пловдив, предвижда освен затвор 10 месеца при общ режим, мъжът да бъде наказан и с 1 гогина и 8 месеца забрана за шофиране. 

Паталенски ще остане в историята като човекът с най-краткотрайна регистрация на автомобил. Освен този, мъжът държи още антирекорди като притежател на 63 акта със съответните наказателни постановления и още 25 фиша за превишена скорост. Залавян е два пъти да шофира под въздействие на алкохол – през 2018 и 2022 година, осъден условно и е с отнета книжка. 

Паталенски се представя с богат опит на софтуерен и хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател. Нарушителят от КАТ има още едно любопитно занимание - собственик е на школа за обучение по индийски танци „Натараджа“. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук