Георги Кочев, който през лятото бе арестуван за побоя над бременната си приятелка в ж.к.“Възраждане“, се споразумя с прокуратурата и получи 10-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, показа проверка в масивите на Районния съд в Бургас, пише Флагман бг.

Жертвата оттегли показанията си преди два месеца и обрече делото, заради което дори условното наказание, може да се счете за успех.

Между кориците по делото става ясно, че налице са достатъчно сериозни доказателства, че Георги Кочев е нанесъл лека телесна повреда на момичето, което носи детето му. Нещо повече – той дори я удрял в корема, влачел тялото й и заплашвал, че ще я убие.

Ако жертвата имаше смелост да застане пред съда и да разкаже под клетва всичко, което й е сторил Георги със сигурност щеше да го прати в затвора.

През 2014 година той е осъждан за нанасяне на средна телесна повреда, както и за притежание на наркотици, но към днешна дата се води реабилитиран.

За случая с Георги Кочев се вдигна медиен шум и заради бруталното нападение над Дебора от Стара Загора. Бургазлията изкара няколко седмици в ареста, след като бе арестуван, а мярката му за неотклонение отразена от всички местни и национални медии.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук