Две жалби срещу наложената присъда на Димитър Йотов, известен като Митко Бозата, за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие, вследствие на което настъпи смъртта на 8-годишния Томи в Мездра, ще бъдат разгледани в Окръжния съд във Враца, съобщиха от правораздавателната институция.

Едната oт тях е внесена от дядото на починалото момче и ексдепутат Тома Томов, а другата от адвоката на Димитър Йотов, като и двете са постъпили в петък, пише bulnews.

Те са срещу решението на Районния съд в Мездра, с което след редукция и признаване на обстоятелствата в обвинителния акт, беше наложена присъда от 6 години лишаване от свобода на 39-годишния Димитър Йотов - баща на детето, което стреля.

Магистратите в Мездра постановиха той да изтърпи наказанието си при първоначален общ режим. Осъденият трябва да плати и 400 хиляди лева кръвнина на родителите на застреляното дете.

Крайният срок за обжалване и протестиране на присъдата изтича днес. Делото ще бъде изпратено в Окръжен съд – Враца след изготвянето на мотивите към присъдата в законоустановения двумесечен срок. След това въззивната инстанция ще образува и насрочи ново дело по трагичния случай от началото на годината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!