Районен съд - Мездра се произнесе за убийството на 8-годишния внук на известния ромски лидер и бивш депутат Тома Томов. На Д. Й. днес бе наложено ефективно наказание от 6 години „лишаване от свобода“, които той ще трябва да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Това съобщиха от пресцентъра на Врачанския окръжен съд.

Припомняме, че 8-годишното дете беше простреляното с пушка на 8 януари тази година от негов връстник. Момченцето беше открито мъртво пред дома на Д. Й. в Мездра. 

Той е обвинен в неправилно съхранение на оръжие, вследствие на което е настъпила смъртта на малолетно дете. 

Горещи новини за убития внук на ексдепутата Тома Томов в Мездра

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 8 януари 2021 г. в Мездра в дома си е държал четири броя огнестрелни оръжия и 28 боеприпаси за тях в нарушение на ЗОБВВПИ, вследствие на което е произведен изстрел с едно от оръжията и е последвала смъртта на малолетно дете, като деецът не е искал и не е допускал това и случаят е особено тежък. 

"Делото премина в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие – глава 27, чл. 371 т. 2 от НПК, като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. 

Криминалисти: Момчето влачило трупа на малкия Тома, после трило кръв с гъба и леген

При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да намали наложеното наказание с една трета. Първоначалното наказание, определено от съда за това престъпление е 9 години „лишаване от свобода“, което след редукцията определя наложеното наказание за Д. Й. да е 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим", oбявиха още от Врачанския окръжен съд.

Подсъдимият ще трябва да заплати общо 400 000 лева на родителите на починалото малолетно дете.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Районен съд – Мездра не е окончателна, а може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Враца.

Тома Томов със страшни разкрития за злия дух в семейството, в което загина внучето му

Мездра е под обсада! Тумба цигани потроши къщата и двете коли на заподозрения за смъртта на внука на Тома Томов