Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 16 март 2023 г., в гр. Пловдив, около 20,30 ч.,на ул. "Съборна“, водач на лек автомобил поискал да бъде пропуснат през бариерата, за да влезе на територията на "Старинен Пловдив“. Служителят на "Общинска охрана“ не го е допуснал, понеже не е представил книжен образец или телефонна резервация за хотел "Борис Палас", каквито са изискванията.

 След като собственикът на хотела бил уведомен, че не се допуска негов клиент, той отишъл на мястото и нанесъл няколко удара в лицето на охранителя. 

Подаден e бил сигнал в Четвърто РУ на МВР, гр. Пловдив. Незабавно е бил изпратен полицейски екип и извършителят Борис Христов е бил установен и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Пострадалият е бил откаран за преглед в болница. По бързото производство се извършват активни действия по разследването  - разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза  и др.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук