Врачанският окръжен съд днес отмени определение на Районен съд – Мездра, с което спрямо Димитър Й., по-известен в града като Митко Бозата, е потвърдена мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщава bulnews.

Окръжен съд – Враца измени мярката „задържане под стража“ в мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева, която трябва да се внесе в 10-дневен срок.

За да бъде взета по-леката мярка за неотклонение съдът взе предвид това, че Димитър Й. не е осъждан, регистриран е като земеделски производител, не поддържа контакти с криминално-проявени лица, ползва се с добро име в обществото на Мездра и има постоянен адрес на територия на града, където реално пребивава и няма опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Обвиняемият Димитър Й. е обвинен в това, че на 8 януари 2021 г. в Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност и особено мерките, предвидени в надлежните правилници, наредби и инструкции, и в резултат на това е последвала смъртта на малолетно момче, като деецът не е искал и допускал това.

При фаталния инцидент загина 8-годишния внук на известния местен политик и лидер на партия „Рома“ Тома Томов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!