Една година и два месеца затвор за внука на Цар Киро – Ангел. Той е сключил споразумение с прокуратурата по време на заседание в Районен съд. Наказанието спрямо Рашков ще бъде ефективно, при първоначален „общ режим". Ангел бе наказан още с глоба в размер на 3000 лева и 3 години без книжка, съобщава Trafficnews.bg.

Припомняме, че Ангел Рашков бе хванат пиян зад волана в Пловдив, а в багажника на колата му са били открити 350 хапчета ксанакс. Полицаи са преследвали Ангел Рашков още от район „Северен” до Тракия.

Служител на реда, който е бил в отпуск е подал сигнал до колегите си за действията на внука на Цар Киро. Започнало следене и на улица „Цар Симеон” спортният GTR  е бил спрян за проверка. За съпорт е бил повикан и екип на Пето районно.

След като е било констатирано, че Рашков шофира под въздействие на алкохол, униформените повикали още колеги. До появата им обаче Ангел се държал изключително нагло. Той задавал въпросите „Обадиха ли ви се вече големите началници?”; „Имате ли вече заповед от големия началник да ме пускате”; „Айде,  освобождавайте ме, за да ходя да си пия студения чай”.

От материалите по делото, изнесени в съдебна зала, стана ясно още, че Ангел Рашков сам е признал за таблетките ксанакс. По време на обиска, у него са намерени таблетки от психотропното лекарство.

Внукът на Цар Киро заявил, че медикаментите са негови, за лична употреба, тъй като е с влошено здравословно състояние. При последващ обиск на автомобила, униформени са открили и още от ксанакса – около 350 таблетки. И за тях е било съобщено, че са за лично ползване.