Професорка от Градския университет в Ню Йорк спечели 30 милиона долара в дело за порно отмъщение срещу бившия си приятел, съобщава New York Post.

Съдът постанови, че бившият партньор на 43-годишната Спринг Ченоа Купър, комикът от Бруклин Райън Броумс, трябва да й плати огромна сума обезщетение. Това се случи шест години след като тя заведе дело срещу него.

Тогава, след раздялата, той публикува интимни видеоклипове и снимки на жената в интернет и предостави връзки към нейния университетски акаунт и социални мрежи. „Това бяха най-лошите шест години. Наистина оценявам, че журито успя да разбере моите преживявания и да види колко болка и травма ми причини това“, казва Купър.

Бромс беше признат за виновен и освен глоба беше осъден на шест месеца условна присъда. Освен това му е наредено да посещава курсове за рехабилитация. Също така съдът му забрани да се доближава до Купър през следващите пет години.

Според адвоката на Купър, самият Бромс не се е явил в съда и никога не се е срещал с нея във връзка с процеса.

Купър казва, че не очаква да получи пари от бившия си, но фактът на присъдата е важен за нея. Според нея това трябва да послужи като сигнал за мъжете, които планират да публикуват интимни снимки и видеоклипове на бившите си половинки в публичното пространство.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук