Отложи се разглеждането на мярката за неотклонение на Иван Кокинов.

Съдия Събчо Събев, който днес трябваше да прецени дали 27-годишният мъж да остане в ареста, е поискал незабавно лекаря на затвора да бъде извикан, за да даде допълнителни подробности по случая. Това стана минути след като обвиняемият влезе в зала, като още с първите си разменени със съдията думи, той демонстрира невменяемо поведение.

„Много трудно говоря. Ефектът ще трае още поне седмица. В затвора лекар ми даде хапчета без мое разрешение“, каза в залата Кокинов, предава Флагман.БГ. 

Разговорът му със Събев беше кратък. Съдията го помоли да си свали маската, той се ядоса, което доведе до това охраната в залата да се намеси. Поведението му било страничен ефект от хапчетата, които пиел. Психичното му състояние било лошо, а за медикаментите имал лакарско предписание. Представеното такова от него обаче бе старо и изтекло.

В същото време обаче наблюдаващият прокурор Георги Чинев до този момент не е бил уведомен спрямо Кокинов да има назначено лечение. 
Ако няма изрично решение на съда до края на деня днес обаче настоящата му мярка за неотклонение за задържане под стража от 72 часа изтича днес и той ще трябва да бъде освободен.  

Действията на Кокито обаче – както тези в нощта на престъплението, така и днес в залата – показват арогантност, излъчват непукизъм и неприемане на каквато и да е отговорност.

Заседанието ще продължи веднага след като въпросният лекар, който бе обвинен от Кокито, че му е дал хапчета, пристигне в Съдебната палата. Това почти със сигурност ще се случи до края на работния ден.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!