Районен съд-Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия В. Г. Д. за наказание 3 месеца „лишаване от свобода“ условно и 10 000 лева глоба за нарушаване на наложените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

На 30 януари 2021 година В. Г Д. пристигнал от Швейцария на Аерогара – София и с предписание на Регионална здравна инспекция-София, като лице пристигнало от рискова зона му била наложена карантина за срок от 10 дни, която трябвало да спазва в село Крива бара, община Брусарци.

Според доказателствата по делото В. Г. Д не спазил предписанието да остане на посочения от него адрес в Крива бара, област Монтана, и около 10,30 часа на 2 февруари 2021 г. нарушил временните противоепидемични мерки, издадени с решение на Министерския съвет на Р България, против разпространението на заразна болест по хората – вируса Ковид 19, и пребивавал на обществено място в село Тополовец, област Видин.

Пред съда В. Г. Д – 26-годишен, български гражданин, с основно образование, безработен, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 3 месеца „лишаване от свобода“, което се отлага с изпитателен срок 3 години, както и 10 000 лева глоба, които да плати в полза на държавата.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.