Апелативният специализиран наказателен съд отмени определение на долната инстанция и пусна помориеца Марчо Марков в домашен арест. През ноември 2017 г. той бе задържан за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала на територията на Перник и Кюстендил, пише Флагман.

Делото в горната инстанция трябваше да е на 1 февруари. То обаче бе отложено за 6-и поради искане от съда на справка от прокуратурата за това с каква мярка за неотклонение е Марков по друго дело, по което е подсъдим – за участие в групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Това обясни адвокатът на помориеца Мариана Тодорова.

Марчо Марков бе докаран с белезници на 5 февруари, когато трябваше да се състои разпоредителното заседание по делото срещу групата на Божидар Кузманов.

Адвокат Тодорова каза, че по това дело Марков е без мярка за неотклонение.

По думите й съдът приел още в самото начало, че той не е участник в групата на Божо Кравата, но по някакви съображения на прокуратурата името му фигурирало в обвинителния акт.

Марчо Марков изглеждаше видимо отслабнал, но според адв. Тодорова той няма здравословни проблеми.

По делото за пернишката група той бил с две обвинения. Апелативният съд го пуснал в домашен арест, понеже едното обвинение било необосновано.

Любопитното е, че през ноември делото протече по обратен ред – тогава Специализираният наказателен съд наложи на Марков „домашен арест“, а горната инстанция разпореди „задържане под стража“ след протест на прокуратурата.

Припомняме, че Марчо Марков стана известен покрай риалити шоуто „Сървайвър“ по Би Ти Ви преди три години. Тогава той се представи като ММА-боец и ръководител на охраната на два столични клуба, където ръководил по 30 души.

Марков тогава обяви, че има двама сина, но е разделен с жена си, която живеела с децата в Поморие.