Дама от Пловдив с шише марков ликьор в ръката създаде големи главоболия за персонал на денонощен магазин и за охранители. Екшънът се разиграл в нон-стоп на бул. "Шести септември" около 02.00 часа през нощта преди броени дни, пише "Марица". 

Жената посетила магазина и била обслужена от служител на касата. При излизане се засякла с друга жена, която също работи в обекта. Спряла се пред нея и я попитала защо кашля, след което започнала да я снима с телефона си и да я обижда. 

Поведението на клиентката наложило да бъдат повикани служители от СОТ, които се намесил, за да изведат от нон-стопа. 

В по-късен час обаче екшънът продължил. Пловдивчанката с бутилката отново се върнала в магазина. Агресивното й поведение ескалирало. Започнала да обижда служителката, която кашляла при предишното й посещение.

Потърпевшата не се стърпяла, хванала агресивната пловдивчанка за ръката, за да изведе навън. В този момент дамата с бутилката се върнала, изритала я с крак, нанесла й удари по главата и тялото, след което я захапала по дясната ръка и продължила да я удря.

Целият този цирк станал достояние и на присъстващите в магазина клиенти. Последвал сигнал до полицията. Униформените, които пристигнали на място, я усмирили и отвели в районното. Последвал акт за дребно хулиганство.

Изправена пред съда, побойничката дала лаконични обяснения. Посочила, че била провокирана и че прекарала тежък ковид. Последното й дало основание да е критична към лица с подобна симптоматика, каквато била кашлицата на служителката на магазина.

В крайна сметка съдът й определил наказание глоба в размер на 100 лв. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук