Георги В. от Бобошево, който през август вилня пред сградата на ОД на МВР в Благоевград, бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Делото му се гледа в петък в Районен съд Благоевград, а съдия Кристина Панкова одобри споразумението между обвиняемия и прокуратурата, пише struma.com. 

Бобошевецът се призна за виновен, за това че е заплашил с убийство бившата си приятелка и нейният нов любим.   

Припомняме, че "филмът" се разигра на 18 август след обед, когато зарязаният мъж се закани с убийство на бившата си приятелка - Нина от благоевградския квартал "Струмско". Той бил обезумял от ревност и звъннал по телефона на Нина, а тя стъписана чула думите

"Ще утепам него, ще утепам и теб, ще ви запаля, не ме е страх от никой", визирайки нея и новия  ѝ приятел - полицай, работещ в благоевградското Първо РУ. 

Бесен, отхвърлен и подтикнат от яростна ревност, бобошевецът грабнал брадвата и се опитал да намери новият любим на Нина на работното му място.

Така се озовал пред сградата на полицията в Благоевград, откъдето се обадил на полицай Г. И. и му заявил: "Къде си бе боклук, да дойда да те заколя?! Ще те нарежа! Къде си? Бесен съм! Излез отпред съм! Ти чие дете ще гушкаш бе, боклук? Сега ще те убия!".

След тези думи обезумелият мъж размахал брадвата в опит да нахлуе в сградата на полицията и счупил стъклото на постовия. Чули разпрата, веднага се намесили полицаи и бобощевецът бил обезвреден и задържан.

Прокуратурата повдигна обвинение, а в петък се стигна и до постигане на споразумение.   Георги от Бобошево и Нина от Благоевград имали връзка, но Нина го зарязала и заживяла с полицая. Това е провокирало гнева на изоставения и влюбен мъж, който разигра истински екшън пред полицията в областния център.