Икономически проблеми са принудили арестуваната данъчна шефка от НАП Пловдив, за която първи БЛИЦ съобщи, да поиска подкупа.

Това разказаха пред БЛИЦ разследващи, запознати със сагата. Ренета Иванова престоя 72 часа в ареста, а вчера прокуратурата я освободи срещу 3 хиляди лева парична гаранция.

В понеделник в съда в Пловдив ще се гледа дело  с искане за отстраняването на Ренета Иванова от длъжност. Със защитата на Иванова, която е началник отдел "Обработка на плащания и задължения", са се ангажирали известната пазарджишка адвокатка Ташкена Колчева, съпругът й и синът им, които също са адвокати. 

Започзнати разказаха пред БЛИЦ, че Ренета Иванова има двама болни синове. Малкият, който е на около 25 години, страда от психично заболяване, а големият, който е на 34 години, има много тежък панкриатит и тежка форма на диабет.

През януари бащата на данъчната претърпял сложна коремна операция, като и майката и бащатка на Иванова били на легло и не можели да стават. И двамата имали сърдечни операции, а самата данъчна служителка имала хипертонично сърце. 

БЛИЦ припомня, че Иванова поискала 4 хиляди лева подкуп от фирма, която имала неизрядни документи с обещание, че ще оправи нещата в НАП. Представител на рекетираната фирма подал сигнал в полицията, а Иванова била заловена в момента на предаване на половината от подкупа. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!