Скандалното съдийско решение крими героят Емил Милев Крокодила да бъде пуснат на свобода разбуни духовете в ъндърграунда.
Както БЛИЦ съобщи на легендарния бандит му беше наложена най-леката мярка за неотклонение "подписка", след като от две години и половина се води дело срещу него като лидер на група, извършила 4 грабежа, отвличания, както и за опит за убийство на полицай.

След това решение всички, които по някакъв начин са съдействали Крокодила да бъде вкаран зад решетките, ще треперят за живота си. Милев се смята за един от най-опасните, отмъстителни и кръвожадни бандити в страната.

Още след задържането му през 2013 г. Крокодила постоянно сипе закани за саморазправа към съдии, прокурори, съдебни заседатели и свидетели на всяко заседание по делото срещу него.

БЛИЦ научи, че ключовите свидетели по това мегаделото срещу магистралния апаш са били защитени. Но е имало изтичане на информация и Крокодила много добре знае кои са душманите му. Някои от хората, дали показания по делото, вече си правят планове да напуснат страната. Полицаите, които участвали в залавянето, и прокурорите, които водеха процеса срещу него, също няма да могат да спят спокойно.

В крими средите се говори, че Милев няма да подмине и някои от аверите си, които го зарязаха, докато търкаше наровете и тях също ги очаква жестока вендета.

Заедно с Крокодила подсъдими по делото са Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров. Като част от бандата прокуратурата сочеше и Димитър Митрев-Богровеца, който бе убит след престрелка с полицията след един от грабежите. Екшънът се разигра в средата на декември 2009 г. Именно тогава Крокодила успя да избяга и се укриваше в продължение на 4 години. Той бе заловен при полицейска спецоперация в края на 2013 г. 

Справка на медията ни показва, че съдията, който пусна Крокодила и групата му на свобода - Стоян Тонев, е същият магистрат, който отказа да задържи в ареста Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския по обвинението, че е бос на "Килърите" 4 и е замесен в атентат срещу Киро Японеца.

Йоско Констинбродския

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!