Мъж потроши работното място на жена си заради спор за пари.

Днес Софийската районна прокуратура го предаде на съд за противозаконно повреждане на чужди движими вещи на обща стойност 1810 лева.

Случаят е от април тази година. Жената се намирала на работното си място в магазин в столичния ж.к. "Люлин".

Мъжът, с когото често имали финансови спорове относно издръжката на двете им деца, нахлул при нея, след като многократно през деня й звънял по телефона и ѝ искал пари. Със себе си той носел метален френски гаечен ключ.

Пристигайки в магазина, мъжът нанесъл множество удари с металния ключ по бюро в касовата зона на магазина, както и по намиращите се върху него баркод скенер и ПОС терминал.

В резултат от нанесените удари ПОС терминалът и баркод скенерът били унищожени, а плотът на бюрото бил повреден.

Жената се опитала да го изведе извън касовата зона, но вместо това той се насочил към аквариумната зона в магазина, където строшил намиращите се там 5 аквариума с декоративни рибки, които загинали.

Междувременно колега на жената сигнализирал служителите по сигурността в търговския център и полицейски служители, които пристигнали на местопроизшествието.

При разследването било установено, че мъжът противозаконно е унищожил 5 аквариума, 400 броя декоративни рибки, баркод скенер и е повредил плот на бюро, а също противозаконно е унищожил ПОС терминал, като общата стойност на унищожените вещи е 1810 лева.

Предстои делото да продължи в съда.