В интернет стартира петиция, в която се настоява убиецът на красивата Андрея от Галиче да лежи в затвора до края на дните си. Мотивът е, че максималната възможна присъда от 12 години не е достатъчна, за да възцари правосъдието за убийството.
​​​​​​
"Напълно противоморално е да отнемеш живот. Никой няма право да отнеме чужд живот. Никой няма право да нарани друг човек. Никой няма право да отнеме най-хубавото на един родител", се казва в петицията.Към нея е публикувана и снимка на Андрея. Автор на инициативата не е посочен. 

Има искане и за промяна на закона във връзка с умишлените престъпления, изтърпени от непълнолетни граждани, публикувано на 13 януари. Събраните подписи за тази петиция са 2401.

Днес пред медиите говори бащата на убитата Андрея. Той също поиска справедливост и настоя, че законите у нас не са справедливи. 18-годишният убиец Аксел е задържан няколко часа след като умъртви по особено жесток начин младата си съседка Андрея.

В Галиче се надигна и гражданско недоволство, защото стана ясно, че Аксел е бил с криминално досие, но се е разхождал на свобода.

Във връзка с жестокото престъпление народният представител от ГЕРБ Маноил Манев се обяви за промени Наказателния кодекс, в частта извършване на тежки престъпления от непълнолетни лица.

ГЕРБ готви голям удар за убийци като циганина Аксел 

От утре парламентарната група започва работа по формулирането на предложението. Идеята е лица, които не са навършили 18 години, но са извършили тежки престъпления, да не могат да се възползват от по-лека присъда само заради това, че не са навършили пълнолетие.