На днешното поредно съдебно заседание срещу руския гражданин Герман Костин отново се стигна до скандал. Той бе отстранен от съдията, тъй като се държеше недопустимо в съдебна зала. Костин крещеше по време на заседанието и това попречи на работата на съдебния състав, предаде Канал 3.

Защитникът на Костин внесе искане за отвод на съдебния състав, както и направи скане съдебното заседание да бъде гледано при закрити врати. Той поиска още да не бъдат допускани медии в зала, тъй като те пишели само глупости.

Прокуратурата възрази направените искания. Съдебният състав сметна за неоснователно искането за отвод, както и за закриването на самото заседание. След това бе даден ход на делото и заседанието продължи с разпит на свидетели. Костин ще бъде върне от съдебна охрана в залата едва когато приключи работата, като предстои да му бъде гледано искането за промяна на мярката за неотклонение.

Костин е обвиненият за убийството на 5-годишния Никита Плотников. На 20 март 2015 г. тялото на 5-годишния Никита бе открито край село Пасарел в куфар. Край Приморско пък бяха открити останки от човешко тяло, идентифицирани като майката на Никита - Ана Леонтиева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!