Скандалната съдийка Весислава Иванова, която отказа да се занимава с делото за приватизация на 33% от ЕВН, по което подсъдими са бившите министри Симеон Дянков, Трайчо Трайков и босът на "Капитал" Иво Прокопиев и служители на свързания с него борсов посредник “Булброкърс”, днес отново направи грандиозна издънка.
Иванова, за която се твърди, че е близка до протестърите, отказа да възобнови дело срещу страшилището на Северозапада Ценко Чоков. Това решение е директна атака срещу главния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата. Всички жители на село Галиче са в ужас от факта, че Чоков се завърна. Той е известен с бруталните методи, с които действа, и хората, които неговите апапи са пребили и тероризирали.

Днес тричленен състав на Софийски апелативен съд  (САС) зае страната на Ценко Чоков, в опита на прокуратурата и лично на главния прокурор да изправи отново пред съда бившия кмет на врачанското село Галиче за фалшифициране на документ. Тримата съдии - Камен Иванов, член на предишния Висш съдебен съвет (ВСС), Весислава Иванова, изпълнителен секретар на Съюза на съдиите в България (ССБ), и бившият служебен зам.-министър на правосъдието Алексей Трифонов, намират искането на Сотир Цацаров за възобновяване на процеса за неоснователно.

Става въпрос за делото, решено от Районния съд – Бяла Слатина и впоследствие от Окръжен съд – Враца (ВрОС) в полза на Чоков. С присъда № 31 от 15 декември 2016 година на РС – Слатина, постановена по н.о.х.д. № 141/16 г., Ценко Чоков е признат за невинен и оправдан изцяло по повдигнатото срещу него обвинение. С решение № 30 от 11.04.2017 г. по в.н.о.х.д. № 38/17 г. Окръжен съд – Враца (ВрОС) е потвърдил изцяло присъдата.

Решението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ценко Чоков е подсъдим в Специализирания наказателен съд, заедно със сина си Мартин и още петима, като организатор на престъпна група за лихварство, палежи, побой и изнудване. Той е в ареста от около година и половина, въпреки десетките му искания  да бъде освободен.

С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) от своя страна отстрани Чоков от кметския пост в с. Галиче.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!