През този сезон удвояваме количеството на консумираните плодове и зеленчуци. Това каза диетологът проф. Донка Байкова пред агенция „Фокус“ .

Диетологът обясни, че те са богати на вода и много минерали, витамини и въглехидрати, които също се губят от тялото при изпотяване и компенсират загубата на соли и поддържат добро водно-солево равновесие в организма.

Учени разкриха любителите на кои храни и напитки са най-ядени от комарите

Проф. Байкова обясни, че през лятото няма да избягваме храни, просто ще съобразяваме модела на храненето си с прием на по-леки храни и спрямо високите температури и с нашата двигателна активност.

Шокиращи СНИМКИ! Учител пиеше по 6 енергийни напитки дневно без да подозира какво ще се случи с езика му

„Отново ще се храним петкратно. Закуската ще бъде лека въглехидратна – може да е овесени ядки или филийка пълнозърнест хляб може с млечен пастет, извара, кисело мляко, задължително със зеленчук и плодов сок или смути. В 10.00 часа ще хапнем плод или ще пийнем зеленчукова или плодова напитка или айран.

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

В 12.00 или 13.00 обядът ни ще бъде за сметка на по-леките храни като таратор, може би риба или бяло птиче месо, немазно, може също миш-маш или яйца със зеленчуци. Вечерята е лека и само от зеленчуци – шопска салата или чушки със сирене“, обясни диетологът.