Не знаем дали Илон Мъск ще успее да изпрати 1 милион човеци на Марс през следващите 40 години, както бе обещал преди време, но в едно сме сигурни - изпълнителният директор на Tesla и SpaceX определено знае как да завладее въображението на хората, пише Лайфстайл бг.
Тази седмица предприемачът показа в мрежата кадри от първия почти готов тунел, създаден от друга негова компания - The Boring Company.
 

Както добре знаем, основната цел на тази компания е да строи високоскоростни тунели, които да улеснят трафика в големите мегаполиси и да поставят основите на бъдещето на транспорта. Според публикацията на Мъск, тунелът е в довършителен стадий, като в момента се очаква да бъдат издадени държавни разрешения за откриването му.

Из тунелите на Мъск ще пътуват коли и специални платформи, върху които ще се возят пешеходци и велосипедисти. Отсечката, която предстои да бъде отворена първа, е с дължина около 11 километра и се намира в Лос Анджелис. Следващата ще свързва Вашингтон и Ню Йорк, като ще предлага достъп между двата града в рамките на 29 минути.