Срещу К-19: Храни, които разреждат кръвта
При високо съсирване рискът от образуване на кръвни съсиреци се увеличава
Кръвта циркулира в течно състояние в цялото тяло. Сега се интересуваме от такава характеристика като съсирването на кръвта. При ниска степен на съсирване съществува риск от голяма загуба на кръв, тъй като при травми не може да спре навреме.
Има храни, които могат да изпълнят тази функция не по-зле от лекарствата:
Водата: Пийте много вода през деня - най-малко 2 литра, желателно е това да е просто вода без добавени аромати или подсладители;
Пресен или сушен чесън;
Риба: сьомга, скумрия, треска. Мазнините, съдържащи се в тези видове риби, предотвратяват образуването на тромбоцити;
Консумирайте червени плодове - боровинки, малини, ягоди, череши, къпини;
Джинджифилът - под всякаква форма, канелата и куркумата също доказано служат като разреждащи кръвта;
Черен шоколад – достатъчни за възрастен човек са около 20 грама на ден;
Салата от червено цвекло, подправена с лимонов сок;
Индикаторът за съсирване на кръвта трябва да се следи внимателно при хора в напреднала възраст, както и при такива с хронични заболявания (включително онкологични). Не е необходимо да се самолекувате, пиейки лекарства, разреждащи кръвта.
Последвайте ни
1 Коментара: